Material

Våra material 

Att välja rätt material är minst lika viktigt som att veta hur arbetet ska utföras. Vi använder oss därför endast av välkända ledande märken som erbjuder produkter som tagits fram av proffs för proffs.

Du får vad du betalar för…
Vi skulle kunna lämna lägre priser om vi använde oss av billigare material men då med en betydligt sämre kvalitet och hållbarhet. Företagets motto är och har alltid varit. ”kvalitet före kvantitet” och det gäller genomgående från förarbete till materialval. Detta vet vi uppskattas av våra kunder som får ett snyggt och hållbart resultat.

Nästan 30 års branschvana
Med snart 30 år i branschen kan vi säga att det har hänt mycket både vad gäller tekniker och material. Nu för tiden är det t.ex endast tillåtet med vattenbaserade metalliclacker vilket är mycket positvit både för miljön och oss som arbetar med produkterna. Många tror att de nya vattenbaserade produkterna är sämre än de gamla lösningsmedelsbaserade och så var det i början när de vattenbaserade produkterna lanserades men sedan dess har utvecklingen gått framåt och faktum är att dagens produkter är bättre än de gamla lösningsmedelsbaserade och används dagligen i de stora bilfabrikerna.

Uppdateringar och kulörbestämmelse
När vi började vår ”karriär” fanns det endast enkla färgkartor till vår hjälp och ofta fick vi ta fram egna prover.
Idag, i dataåldern, finns naturligtvis allt både i datorprogram och på internet hos våra leverantörer som vi får löpande uppdateringar från. Vi har även är sk kulörkamera som vi kan ”skjuta” din kulör med för att få fram ett recept som liknar originalet.

Varför blir det inte exakt samma nyans av kulören fastän att vi fått kulörkod? 
Trots dagens teknik med uppdaterade färgdatabaser och kulörkamera är det fortfarande ibland så att vissa kulörer är svåra att få fram i samma nyans. Väder, vind och även i vilken världsdel bilen från början lackerades i fabrik påverkar. På en årsmodell kan tex 5-6 olika varianter av samma kulör finnas och har bilen blekts i solen så blir den nya färgen skarpare än den blekta… så det är inte helt enkelt! Vi gör dock alltid vårt bästa för att hitta en så likvärdig nyans som möjligt. 

Utbildningar
Dagens utveckling av nya förbättrade produkter går med ett rasande tempo och vår personal utbildas löpande i nya tekniker och materialval.